Jak na moderní koupelnu

Malá místnost, která zvládá velké věci. Taková je koupelna, často opomíjená Popelka domácnosti, jejíž zařizování si rozhodně zaslouží velkou dávku pozornosti. Jak z obyčejné koupelny vykouzlit designový skvost, ve kterém se budete cítit jako v luxusních lázních?

Jak na moderní koupelnu

Dostatek úložného prostoru

Chcete, aby vaše koupelna působila vždy uklizeně? Zařiďte ji vhodným koupelnovým nábytkem. Jedna skříňka se zrcadlem nad umyvadlem postačovat jednoznačně nebude (možná jen pro „single minimalistu“). Kosmetické přípravky a pomůcky, bez kterých se při každodenní hygieně neobejdete, vystavené bez ladu a skladu vždy budí dojem nepořádku. Není nic jednoduššího, než je schovat za dvířka skříněk a do zásuvek.

Na barvě záleží

V koupelně strávíme v průměru pět let života. O to důležitější je správný výběr barvy, která i v tomto prostoru hraje podstatnou úlohu. Platí, že elegance a nadčasové barvy jsou víc než momentální trend. Vedle oblíbených klasických bílých dekorů, jejichž velkou předností je výrazová neutrálnost, stojí přírodní barvy a dekory, které dokážou přispět k příjemné relaxační náladě v koupelně. Bílý nábytek dodává koupelně punc čistoty. Kromě dřevěného dekoru a neutrální bílé jsou trendové odstíny šedá i černá. Ale pozor, výsostné právo na ně nemají jen velké a světlé koupelny, klidně si je můžete dovolit i v těch menších.

Hygienické povrchy

Přestože vědecké studie už prokázaly, že toaletní mísy nejsou tím „nej“ místem, kde se bakterie nejvíce koncentrují, přece jen je třeba při výběru WC mísy či bidetu respektovat hygienické hledisko, s čímž úzce souvisí i náročnost údržby. Při nesprávně tvarované míse, a zejména při úsporném splachování, je větší riziko, že se mísa neopláchne celá.

Kvalitní nábytek

U koupelnového nábytku platí zásada, že musí být odolný vůči vlhkosti a musí mít lehce udržitelnou povrchovou úpravu. V opačném případě se může pod vlivem vlhkosti kroutit, nafouknout, dokonce plesnivět.

Správné osvětlení

Koupelna si žádá promyšlené osvětlení, přesněji vhodnou kombinaci centrálního s doplňkovým. Neméně důležité jako centrální osvětlení je v koupelně i osvětlení zrcadla. To může mít podobu samostatných lamp umístěných po obou stranách zrcadla, případně nad ním, nebo může být integrované přímo do zrcadla či zrcadlové skříňky. Tvář je tak osvětlená přímo, bez zbytečných stínů, což ocení zejména ženy při líčení. Vybírejte si světelné zdroje, které jsou podobné dennímu světlu, v neutrální nebo studené bílé barvě.


Produkty z článku


Produkty najdete v těchto kategoriích

Koupelnové doplňky

V neposlední řadě je podstatná rovněž estetičnost - moderní koupelna by se vám tedy měla líbit. Pokud si v domě či bytě nebudujete zcela novou koupelnu, příjemného výsledného dojmu dosáhnete i s využitím správně vybraných koupelnových doplňků. Ptáte se, jak moderní koupelna vypadá? Vyniká čistým a uspořádaným designem, často v ní hraje prim i minimalismus. Pro moderní koupelnu je také důležité rozložení jednotlivých prvků, a tím pádem praktičnost.


Sdílejte článek s přáteli   Sdílet

Andrea Stujová

Andrea Stujová
autor článku

Jsem máma dvouletého syna a holka z vesnice s veselou duší i povahou, zato však s příjmením, s nímž to mám jako s pravopisnými pravidly – také jasně existují, mají svou podobu, ale málokdo si je pamatuje a píše správně. Díky tomu jsem možná získala svérázný pohled na svět a smysl pro humor, jež se snažím promítat do každodenních situací, práce i písemných záznamů.

Magisterský titul z oboru sociální a masová komunikace jsem uplatňovala více než třináct let v manažerské funkci v reklamní agentuře. Kromě toho jsem se věnovala ještě produkci a v rámci vedlejšího zájmu psaní a copywritingu. V roce 2021 jsem vydala v nakladatelství Pointa svou knižní prvotinu Psaní se nečervená. Nejen o knize vyprávím v prvním a druhém rozhovoru. V současné době spolupracuji s Houseland jako blogerka a Content and product specialist.

Vášnivě ráda čtu, peču, zajímám se o umění a design, uklidňuji se procházkami v přírodě, dobrou kávou a hořkou čokoládou. Do své nejbližší rodiny, kterou miluji, bezpochyby řadím svého jorkšíra a kočku.


Další zajímavé články

21. 3. 2021

Má cenu kupovat sedací soupravu přes e-shop?

Je to již půl roku, co jsme do prodeje zařadili kolekci sedacích souprav. Níže bychom rádi shrnuli pár důvodů, proč nemusí být nákup online žádným ternem.

20. 10. 2021

Inspirujte se kolekcí nábytku VASAGLE

Značka Vasagle je velmi populární u milovníků industriálního stylu. Kombinace dřeva v teplém odstínu s kovem v černé barvě se hodí do většiny interiérů. Také k těmto materiálům později...

27. 6. 2022

Ložnice, vaše oáza klidu

Ložnice by měly být klidné a pohodlné prostory, které odrážejí váš styl a vytvářejí klidnou a odpočinkovou atmosféru. Následující tipy vám pomohou vytvořit ve vaší ložnici relaxační útočiště pro...

26. 9. 2022

9 trendů do dětského pokoje, které musíte vyzkoušet

Dětský pokoj je malé království každého dítěte. Je to prostor, kde probíhají velké mylníky od lezení či prvních kroků, až po první zamilované dopisy, přátelství a záliby. Vytvořte pro své děti...

18. 10. 2022

Jak na pořádek ve skříni

Úložného prostoru nikdy není dost, proto se může stát, že některé věci si jednoduše nenajdou své místo. Pokud však správně zkombinujete nábytek a doplníte jej o praktické úložné boxy, získáte místo...

17. 3. 2023

Jak na dokonalý vzhled interiéru? Layering! Trend ve vrstvení

Možná trend Layering znáte, možná jste o něm jen slyšeli, a možná ho i denně využíváte, ať už cíleně, nebo nevědomky, aniž byste třeba tušili, že jste vlastně naprosto in. Pojem vrstvení je...

7. 1. 2024

Klíčové trendy 2024

Každý nový rok je nejen o změně kalendáře, ale také o nových začátcích a inspiracích. V tomto duchu jsme prozkoumali svět designu a nábytku a přinášíme vám stručný přehled o tom, co bude aktuální...

Snadné vrácení a reklamace

Na vrácení máte až 60 dnů

26 000 produktů

Unikátní a stylová nabídka

Doprava ZDARMA

Nad 3000 Kč jde doprava na nás

96 % spokojených zákazníků

Jejich recenze hovoří za vše